Mangós krémdesszert


Mangós krémdesszert

A mangó vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, rosttartalma segíti az emésztést. Egyes ázsiai országokban a szerelem szimbóluma ez a gyümölcs. Ebbe a mangós krémdesszertbe is könnyű beleszeretni, fél órán belül elkészül és nagyon finom.

Hozzávalók 2 adaghoz

- banános keksz

  • 1 banán
  • 50 g darált mandula (=nem zsírtalanított mandulaliszt)
  • 5 g kakaó

- 1 mangó

- 30 g aszalt fekete cseresznye

- 20 g darált török mogyoró

- 1 kocka vegán étcsoki reszelve

- 4 ek. kókuszjoghurt

    Elkészítés

    Törjük össze villával a banánt, keverjük hozzá a mandulát és a kakaót! Kanalazzuk a masszát sütőpapírral bélelt sütőlapra. 4 nagy vagy 8 kicsi adag jön ki belőle. Süssük 15 percig 180 fokon!

    Turmixoljuk le (hozzáadott folyadék nélkül) a meghámozott, kimagozott mangót!

    Keverjük bele a mangópürébe a cseresznye és a mogyoró nagy részét! Kicsit tegyünk félre a díszítéshez!

    Ha kihűlt a banános kekszünk, osszuk szét 2 pohár/üveg aljába! Tegyük rá a mangókrémet! Végül adagoljuk a tetejére a kókuszjoghurtot, és szórjuk rá a maradék cseresznyét és mogyorót, valamint a csokireszeléket!

    Pár órára hűtsük be, majd fogyasszuk el! 🥭

    Egy adag szénhidráttartalma 44 g.

    Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba a vegán opciót is kínáló vendéglátóhelyekről írt összefoglalómat!

    .