A mangó vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, rosttartalma segíti az emésztést. Egyes ázsiai országokban a szerelem szimbóluma ez a gyümölcs. Ebbe a mangós krémdesszertbe is könnyű beleszeretni, fél órán belül elkészül és nagyon finom.
- banános keksz
- 1 mangó
- 30 g aszalt fekete cseresznye
- 20 g darált török mogyoró
- 1 kocka vegán étcsoki reszelve
- 4 ek. kókuszjoghurt
Törjük össze villával a banánt, keverjük hozzá a mandulát és a kakaót! Kanalazzuk a masszát sütőpapírral bélelt sütőlapra. 4 nagy vagy 8 kicsi adag jön ki belőle. Süssük 15 percig 180 fokon!
Turmixoljuk le (hozzáadott folyadék nélkül) a meghámozott, kimagozott mangót!
Keverjük bele a mangópürébe a cseresznye és a mogyoró nagy részét! Kicsit tegyünk félre a díszítéshez!
Ha kihűlt a banános kekszünk, osszuk szét 2 pohár/üveg aljába! Tegyük rá a mangókrémet! Végül adagoljuk a tetejére a kókuszjoghurtot, és szórjuk rá a maradék cseresznyét és mogyorót, valamint a csokireszeléket!
Pár órára hűtsük be, majd fogyasszuk el! 🥭
Egy adag szénhidráttartalma 44 g.
Köszönöm, hogy feliratkoztál! Az ajándékért ellenőrizd a postafiókodat! Hamarosan újabb tartalmakkal jelentkezem.