Creme caramel


Creme caramel

Ez a vegán creme caramel a híres francia desszert mentes verziója mindössze 5 hozzávalóból kb. 10 perc alatt. Egyszerű, finom és jól néz ki. Növényi tej, keményítő, vanília őrlemény, agar agar és datolyaszirup kell csak hozzá. Próbáld ki te is!

Hozzávalók 4 kis adaghoz

- 2 dl növényi tej/tejszín

- 2 ek. tápióka keményítő

- késhegynyi őrölt vanília

- 30 g datolyaszirup

- 1 tk, agar agar por

Elkészítés

A növényi tejből tegyünk félre 50 ml-t, amiben csomómentesre keverjük a keményítőt és a vaníliát, míg a többi 150 ml-t felmelegítjük alacsony lángon! Ha felforrósodott, tegyük hozzá a keményítős keveréket! Amikor besűrűsödött, adjuk hozzá, és keverjük el benne az agar agart! 

Formaként 4 feles poharat használtam. Mindegyikbe nyomtam annyi datolyaszirupot, hogy épp ellepje az alját. Majd rájuk öntöttem a krémet. Hűtőbe tettem 4 órára. Fogyasztás előtt műanyag kiskanállal óvatosan meglazítottam a krémet a poharak falánál, hogy könnyen kicsússzanak egy-egy kistányérra a desszertek.

Adagonként kb. 15 g szénhidrátot tartalmaz, összesen 60 g-ot.

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba a növényi étrendhez mankóul szolgáló bevásárlólistámat!

.