Szilvás pite


Szilvás pite

Szerencsére még mindig tart a szilvaszezon. Ezúttal egy gyorsan és egyszerűen elkészíthető szilvás pite receptjét osztom meg veletek. A tésztája nem tartalmaz hozzáadott édesítőt, se lisztfélét. A desszert édes ízét a benne lévő gyümölcsök biztosítják. Finom és egészséges!

Hozzávalók az alaphoz

- 1 db banán

- pár csepp borecet

- 1 ek. útifű maghéj

- 100 g mandulaliszt

- késhegynyi szódabikarbóna

Az alap elkészítése

A banánt mixeljük össze a borecettel! Öntsük a száraz hozzávalók keverékéhez! Keverjük össze masszává! 

Simítsuk a tésztát piteformába! Én szoktam a forma aljára sütőpapírt is tenni a biztonság kedvéért. Szórjuk meg a tetejét egy kevés mandulaliszttel, hogy a gyümölcs ne áztassa el a tésztát!

Hozzávalók a feltéthez

- 10 db szilva magozva, felszeletelve

- fahéj ízlés szerinti mennyiségben (nálam 1 tk.)

- xilit ízlés szerinti mennyiségben (nálam 2 ek.)

Elkészítés

Keverjük össze a feldarabolt szilvát a fahéjjal és a xilittel. Hagyjuk állni kicsit. Az állás során kiengedett leve nélkül kanalazzuk a tésztára!

Süssük 25-30 percig, míg a tészta megpirul 180 fokon!

Fogyasszuk nagy gusztussal! 😍

Szénhidráttartalma összesen 95 g. 8 szeletre vágva szeletenként 12 g.

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba az egy hétre összeállított növényi mintaétrendemet!

.