Szerencsére még mindig tart a szilvaszezon. Ezúttal egy gyorsan és egyszerűen elkészíthető szilvás pite receptjét osztom meg veletek. A tésztája nem tartalmaz hozzáadott édesítőt, se lisztfélét. A desszert édes ízét a benne lévő gyümölcsök biztosítják. Finom és egészséges!
- 1 db banán
- pár csepp borecet
- 1 ek. útifű maghéj
- 100 g mandulaliszt
- késhegynyi szódabikarbóna
A banánt mixeljük össze a borecettel! Öntsük a száraz hozzávalók keverékéhez! Keverjük össze masszává!
Simítsuk a tésztát piteformába! Én szoktam a forma aljára sütőpapírt is tenni a biztonság kedvéért. Szórjuk meg a tetejét egy kevés mandulaliszttel, hogy a gyümölcs ne áztassa el a tésztát!
- 10 db szilva magozva, felszeletelve
- fahéj ízlés szerinti mennyiségben (nálam 1 tk.)
- xilit ízlés szerinti mennyiségben (nálam 2 ek.)
Keverjük össze a feldarabolt szilvát a fahéjjal és a xilittel. Hagyjuk állni kicsit. Az állás során kiengedett leve nélkül kanalazzuk a tésztára!
Süssük 25-30 percig, míg a tészta megpirul 180 fokon!
Fogyasszuk nagy gusztussal! 😍
Szénhidráttartalma összesen 95 g. 8 szeletre vágva szeletenként 12 g.
Köszönöm, hogy feliratkoztál!