Magvajas, narancsos-csokis keksz


Magvajas, narancsos-csokis keksz

A kesudió jót tesz a szív egészségének, ásványi anyag tartalma támogatja a csontok és a fogak épségét is. Ez a keksz kesudióvajat tartalmaz zsiradékként. A magvajak ma népszerűek az egészségtudatosan élők körében. Otthon is elő lehet állítani őket egy erős aprítógép segítségével, így sokat spórolhatunk, mivel a bolti verziók horror árban vannak. Ehhez a kekszhez is csak 100 g natúr kesudióra lesz szükséged, illetve még néhány hozzávalóra. Nézd meg, mik ezek!

Hozzávalók

- 70 g kesudióvaj + 30 g darabolt kesudió

- 20 g tápióka keményítő

- 40 ml növényi tej

- 25 g eritrit

- 50 g nem zsírtalanított mandulaliszt

- késhegynyi szódabikarbóna

- pár csepp balzsam-/almaecet/citromlé

-1 tk. fahéj

- 50 g apróra vágott vegán étcsoki

- narancs fűszercsepp

Elkészítés

Kezdjük a kesuvajjal! Kerítsünk egy erős motorral rendelkező aprítógépet! Nekem a turmixgépemhez van egy kis aprítógépes kiegészítő. Ebben szoktam magvajat készíteni. Elég hosszadalmas, mert percenként pihentetem 2 percig, hogy bírja a strapát, illetve az űrtartalma is kicsi. De legalább szinte biztos lehetek benne, mi kerül a kesuvajamba a boltival ellentétben.

Tehát daráljuk addig, míg fényes krém lesz belőle! Ha nagyon nehezen boldogul a gép, a folyamat vége felé adhatunk hozzá egy keveset az 40 ml növényi tejből.

Ezután keverjük össze a többi hozzávalóval! Az ecetet/citromlét hagyjuk a végére, hogy a szódabikarbónával már főleg a sütőben kerüljön belsőséges kapcsolatba!

Sütőpapírral bélelt sütőlapra kanalazzuk a kekszünket! Nekem 13 kis halom került a sütőlapomra.

180 fokon, légkeveréssel süssük 20 percig!

Összesen 85 g szénhidrát, 1190 kcal, darabonként 7 g és 92 kcal.

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba a 3 vadonatúj + a blog 3 legnépszerűbb mentes szülinapi tortareceptjét tartalmazó gyűjteményt!

.