A kesudió jót tesz a szív egészségének, ásványi anyag tartalma támogatja a csontok és a fogak épségét is. Ez a keksz kesudióvajat tartalmaz zsiradékként. A magvajak ma népszerűek az egészségtudatosan élők körében. Otthon is elő lehet állítani őket egy erős aprítógép segítségével, így sokat spórolhatunk, mivel a bolti verziók horror árban vannak. Ehhez a kekszhez is csak 100 g natúr kesudióra lesz szükséged, illetve még néhány hozzávalóra. Nézd meg, mik ezek!
- 70 g kesudióvaj + 30 g darabolt kesudió
- 20 g tápióka keményítő
- 40 ml növényi tej
- 25 g eritrit
- 50 g nem zsírtalanított mandulaliszt
- késhegynyi szódabikarbóna
- pár csepp balzsam-/almaecet/citromlé
-1 tk. fahéj
- 50 g apróra vágott vegán étcsoki
- narancs fűszercsepp
Kezdjük a kesuvajjal! Kerítsünk egy erős motorral rendelkező aprítógépet! Nekem a turmixgépemhez van egy kis aprítógépes kiegészítő. Ebben szoktam magvajat készíteni. Elég hosszadalmas, mert percenként pihentetem 2 percig, hogy bírja a strapát, illetve az űrtartalma is kicsi. De legalább szinte biztos lehetek benne, mi kerül a kesuvajamba a boltival ellentétben.
Tehát daráljuk addig, míg fényes krém lesz belőle! Ha nagyon nehezen boldogul a gép, a folyamat vége felé adhatunk hozzá egy keveset az 40 ml növényi tejből.
Ezután keverjük össze a többi hozzávalóval! Az ecetet/citromlét hagyjuk a végére, hogy a szódabikarbónával már főleg a sütőben kerüljön belsőséges kapcsolatba!
Sütőpapírral bélelt sütőlapra kanalazzuk a kekszünket! Nekem 13 kis halom került a sütőlapomra.
180 fokon, légkeveréssel süssük 20 percig!
Összesen 85 g szénhidrát, 1190 kcal, darabonként 7 g és 92 kcal.
Köszönöm, hogy feliratkoztál! Az ajándékért ellenőrizd a postafiókodat! Hamarosan újabb tartalmakkal jelentkezem.