A harissza egy észak-afrikai eredetű, csípős paprikakrém. Ezzel pácoljuk be a padlizsánokat, majd a sütőben olaj nélkül, grillfunkción sütjük. Tálalhatjuk salátával, körettel. Nagyon finom és laktató. A padlizsán jótékony hatással van a szívre, az agyra, a vaskészletekre, magas a víz-, alacsony a kalóriatartalma, tehát fogyaszt is. Fogyasszátok ti is!
A harisszával először egy receptes magazinban találkoztam, aztán már tudatosan keresgéltem utána, így egy ázsiai élelmiszerboltban sikerült is vennem egy üveggel. Ezt épp Törökországban készítették, de az internet szerint Marokkóból és Tunéziából származik ez a paprikakrém. Az Erős Pistához tudnám hasonlítani azzal a különbséggel, hogy ez nem olyan irdatlanul sós, cserébe viszont ecetes.
- 1 nagy padlizsán
- 4 tk. harissza
Vágjuk fel 4 vastag karikára, majd irdaljuk be a padlizsánt!
Dörzsöljük bele a szeletekbe a 4 tk. harisszát!
Tegyük zárható dobozban a hűtőbe min. 2 órára!
Ezután hőálló tálban süssük 20 percig grillfunkción 180 fokon, majd fedjük le, és süssük még 25 percig alul-felül sütéssel 180 fokon! Ezután adjunk neki még 10 percet fedő nélkül grillfunkción!
Tálalhatjuk zöldségekkel, édesburgonyával, kölessel stb.
A 4 szelet összesen 2 g zsírt, 19 g szénhidrátot, 5 g fehérjét és 113 kcalt tartalmaz. Meglehetősen diétás, főleg ha egy adag salátát kínálunk mellé.
Köszönöm, hogy feliratkoztál! Az ajándékért ellenőrizd a postafiókodat! Hamarosan újabb tartalmakkal jelentkezem.