Buddha reggelije


Buddha reggelije

Nemrég ismerkedtem meg a Buddha-tál fogalmával, és rájöttem, hogy én jó ideje ilyet reggelizem, csak nem tudtam róla. Viszont nagyon megörültem ennek a felfedezésnek, úgyhogy meg is osztom veletek ennek a finom, tápláló, könnyen elkészíthető, mindenmentes, vegán reggelinek az egyszerű receptjét. Próbáljátok ti is!

De mi az a Buddha-tál?

Ezt a kérdést tettem fel magamnak én is, mikor augusztus elején egy hetet Pécsen töltöttünk a családdal. Jó hírem van: Pécs egy vegán paradicsom! Egy rendes nagyváros, ahol végre gondolnak a vegánokra is. Bizony, mi is szeretnénk olykor étterembe menni, főleg turistaként jön jól, ha városnézés közben nem kell éhen halnunk. Nos Pécs a mi helyünk! Két vegán éttermet is találtunk a belvárosban (lehet, hogy van még??), illetve egy vegán sütiket áruló cukrászdát is felfedeztünk. Erről a szuper nyári élményről bővebben egy másik bejegyzésben írok majd. 

Most akkor lássuk végre, mi is a Buddha-tál!

Egy olyan egytálétel, amelyben a fehérjék, olajok, szénhidrátok, teljes értékű gabonák mind megtalálhatók, de jól elkülönülve, szép harmóniát alkotva a tányéron. A hiánybetegségektől tartó vegánok (egyik) mentsvára!

Itt elolvashatjátok azt is, hogy mi köze van ennek az ételnek Buddhához. 

Benne van a három fő táplálékforrás? Akkor biztos macerás elkészíteni... Hát nem feltétlenül! A képeken látható verzió 2 perc alatt kész. Nézzük, miként képviseltetik magukat benne a különféle tápanyagok!

A szénhidrátok friss gyümölcsökből és gabonákból, a fehérjék és a zsírok olajos magvakból és kókuszjoghurtból kerülnek ebbe a receptbe, az összeset pedig egyben támogatja a szuperélelmiszerként ismert chiamag, mely magas rosttartalma révén az emésztést is segíti, és a diétázóknak is hasznos, mert telítettségérzetet biztosít.

Az alábbi recept hozzávalói az otthoni aktuális készlet és ízlés szerint módosíthatók.

Hozzávalók: 

- 15 szem fekete áfonya (állítólag nagyon jót tesz a látásnak)

- 1 szem szilva darabokra vágva

- 1 kocka 85%-os vegán étcsoki

- 2 ek. zabpehely

- 20 g mandula

- 5 g fahéjas kölesgolyó

- 80 g kókuszjoghurt

- 5 g chiamag

Elkészítés:

Vegyünk elő egy nagyobb müzlis tálat, tegyük bele a hozzávalókat! Amíg nem keverjük össze őket, Buddha-tálunk van. De ez a reggeli kettő az egyben, mert amint összekevertük, egy szuper müzlit kapunk. 😀

Kompakt verzióban a munkahelyünkre, kirándulásra is magunkkal vihetjük. 

Nincs más dolgunk, mint élvezettel elfogyasztani, közben örülhetünk, hogy mennyi értékes tápanyagot veszünk magunkhoz egy közepes tálban.

Szénhidráttartalma: 34 g.

Jó étvágyat hozzá!

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba a növényi étrendhez mankóul szolgáló bevásárlólistámat!

.