Ez a fantasztikusan finom fehér csokis, eperzselés krémdesszert gyorsan elkészíthető pár hozzávalóból. Az eper nagyon egészséges gyümölcs. Bogyós gyümölcsként rengeteg antioxidánst tartalmaz. Mikrotápanyagokban és rostban egyaránt gazdag. Kalóriatartalma viszont alacsony. Egy kevés agar agarral könnyen varázsolhatunk belőle gyümölcszselét, ami a fehér csokis krémhez nagyon jól passzol. A tetejére kókuszkrém és kesudió került.
- 1 tábla vegán fehér csoki
- 2 dl kókuszkrém
- 1 tk. agar agar
- 1 marék áfonya
Melegítsük fel a kókuszkrémet egy lábasban, tegyük bele a csokikockákat! Kevergessük, míg felolvad a csoki! Adjuk hozzá az agar agart! Osszuk el 3 pohár (1,5 vagy 2 decis) aljában a krémet! Dobjuk bele a krémbe az áfonyát! Tegyük be a hűtőbe a poharakat!
- 1 tk. borecet
- 140 g (fagyasztott) eper
- 1 késhegynyi steviapor
- 1 tk. agar agar
Rottyantsuk meg alacsony lángon az epret a boreceten egy kis lábasban fedő alatt! Adjuk hozzá a steviát! Ha összefőtt, turmixoljuk le! Öntsük vissza a lábasba, forraljuk fel, adjuk hozzá az agar agart! Simítsuk az eperzselét a fehér csokikrémes rétegre a poharakban!
A legfelső réteg 1 dl kókuszkrém lesz 3 felé osztva a poharakban. A tetejét 1 marék darabolt kesudióval hintem meg (szintén 3 felé osztva)
Fogyasztás előtt hűtsük be pár órára!
Poharanként 24 g szénhidrátot tartalmaz.
Köszönöm, hogy feliratkoztál! Az ajándékért ellenőrizd a postafiókodat! Hamarosan újabb tartalmakkal jelentkezem.