Epres, fehér csokis krémdesszert


Epres, fehér csokis krémdesszert

Ez a fantasztikusan finom fehér csokis, eperzselés krémdesszert gyorsan elkészíthető pár hozzávalóból. Az eper nagyon egészséges gyümölcs. Bogyós gyümölcsként rengeteg antioxidánst tartalmaz. Mikrotápanyagokban és rostban egyaránt gazdag. Kalóriatartalma viszont alacsony. Egy kevés agar agarral könnyen varázsolhatunk belőle gyümölcszselét, ami a fehér csokis krémhez nagyon jól passzol. A tetejére kókuszkrém és kesudió került.

Hozzávalók a fehér csokis krémhez

- 1 tábla vegán fehér csoki

- 2 dl kókuszkrém

- 1 tk. agar agar

- 1 marék áfonya

A fehér csokis krém elkészítése

Melegítsük fel a kókuszkrémet egy lábasban, tegyük bele a csokikockákat! Kevergessük, míg felolvad a csoki! Adjuk hozzá az agar agart! Osszuk el 3 pohár (1,5 vagy 2 decis) aljában a krémet! Dobjuk bele a krémbe az áfonyát! Tegyük be a hűtőbe a poharakat!

Hozzávalók az eperzseléhez

- 1 tk. borecet

- 140 g (fagyasztott) eper

- 1 késhegynyi steviapor

- 1 tk. agar agar

Az eperzselé elkészítése

Rottyantsuk meg alacsony lángon az epret a boreceten egy kis lábasban fedő alatt! Adjuk hozzá a steviát! Ha összefőtt, turmixoljuk le! Öntsük vissza a lábasba, forraljuk fel, adjuk hozzá az agar agart! Simítsuk az eperzselét a fehér csokikrémes rétegre a poharakban!

A legfelső réteg 1 dl kókuszkrém lesz 3 felé osztva a poharakban. A tetejét 1 marék darabolt kesudióval hintem meg (szintén 3 felé osztva)

Fogyasztás előtt hűtsük be pár órára!

Poharanként 24 g szénhidrátot tartalmaz.

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba a 3 vadonatúj + a blog 3 legnépszerűbb mentes szülinapi tortareceptjét tartalmazó gyűjteményt!

.