Volt otthon 3 jópofa kis üvegem, és arra gondoltam, hogy a családnak pont jó lenne vacsorához egy finom pohárkrém, ami jól mutatna ezekben a kis üvegekben. Soha nem iszom kévét, de pár napja megkívántam a kávé ízét, így kávét mindenképp akartam tenni ebbe a desszertbe. Úgy gondoltam, hogy a kávéhoz a fahéj és a vanília jól passzol, így született meg ez a pohárkrém.
Ez a krémdesszert agar agarral zselésített koffeinmentes kávéval, házilag készített fahéjas kesudiókrémmel és vaníliás tápióka pudinggal várja az ízlelőbimbókat. A kávénak számos pozitív hatása lehet, pl. védhet a Parkinson-kórtól. A koffeinmentes változatot az egészségtudatos felnőttek és a gyerekek is bátran fogyaszthatják. A kesudió magas réztartalmával a hajat is erősebbé teszi a többi egyéb hasznos hatása mellett. Az otthon készített vaníliás tápióka puding pedig mentes a káros összetevőktől. Az ízhatás pedig tökéletes!
A vaníliapudinghoz
- 3 dl kókusztej
- 2 ek. tápióka keményítő
- késhegynyi stevia
- késhegynyi vanília őrlemény
- késhegynyi kurkuma
A kesukrémhez
- 100 g kesudió
- 1/2 tk. fahéj
A kávézseléhez
- 1 dl koffeinmentes kávé
- késhegynyi stevia
-1 tk. agar agar
A kókusztejből fél decit tegyünk félre, ebben keverjük csomómentesre a keményítőt, a steviát, a vaníliát, a kurkumát! A többi kókusztejet forraljuk fel! Keverjük hozzá a keményítős kókusztejet is, alacsony lángon kevergessük, míg besűrűsödik! Ha kész a puding, töltsük a 3 pohár/üveg aljába 3 felé elosztva!
A kesudiót és a fahéjat erős motorral rendelkező aprítógép segítségével dolgozzuk krémesre, simítsuk a pudingra!
A kávét forraljuk fel, keverjünk bele 1 tk. agar agar port! Hagyjuk állni kicsit, amíg besűrűsödik, de még folyékony! Ekkor tegyük a pohárkrém tetejére felső rétegnek!
Fogyasztás előtt tartsuk pár órán át a hűtőben!
Egy adagban 26 g szénhidrát van, a 3 üvegben összesen 79 g.😋
Köszönöm, hogy feliratkoztál! Az ajándékért nézd meg a postafiókodat! Hamarosan újabb tartalmakkal jelentkezem.