Epres-csokis kosárka


Epres-csokis kosárka

Ellenállhatatlan ez az olajos mag és aszalt gyümölcs alapú, mogyoróvajas, étcsokival leöntött desszert, mely pár perc alatt elkészül. Finom és egészséges. Igazi energiabomba, kiváló tízórai vagy uzsonna lehet.

Hozzávalók 

- 70 g olajos mag (most kesut használtam)

- 100 g magozott aszalt gyümölcs (én most mazsolát tettem bele)

- 1 tk. fahéj

- 35 g zabpehely

- 65 ml vízben felforralt 1 ek. eritrit

- 10 tk. mogyoróvaj

- 80 g vegán étcsoki

- 10 db liofilizált eper

Elkészítése

Aprítógépben dolgozzuk össze a fenti hozzávalókat a mogyoróvaj, az eper és a csoki kivételével, majd nyomkodjuk egyenletesen 10 db szilikon muffinformába!

Erre kanalazzunk minden formába 1-1 tk. mogyoróvajat!

Olvasszunk fel az étcsokit! Öntsünk minden formába a csokiból, oszlassuk el egyenletesen a mogyoróvaj tetején! Tegyünk mindegyikre egy darab liofilizált epret!

Tegyük 30 percre mélyhűtőbe, utána hűtőbe!

1 db tápértéke 194 kcal, 13 g zsír, 15 g szénhidrát, 5 g fehérje.

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba az egy hétre összeállított növényi mintaétrendemet!


.