Ellenállhatatlan ez az olajos mag és aszalt gyümölcs alapú, mogyoróvajas, étcsokival leöntött desszert, mely pár perc alatt elkészül. Finom és egészséges. Igazi energiabomba, kiváló tízórai vagy uzsonna lehet.
- 70 g olajos mag (most kesut használtam)
- 100 g magozott aszalt gyümölcs (én most mazsolát tettem bele)
- 1 tk. fahéj
- 35 g zabpehely
- 65 ml vízben felforralt 1 ek. eritrit
- 10 tk. mogyoróvaj
- 80 g vegán étcsoki
- 10 db liofilizált eper
Aprítógépben dolgozzuk össze a fenti hozzávalókat a mogyoróvaj, az eper és a csoki kivételével, majd nyomkodjuk egyenletesen 10 db szilikon muffinformába!
Erre kanalazzunk minden formába 1-1 tk. mogyoróvajat!
Olvasszunk fel az étcsokit! Öntsünk minden formába a csokiból, oszlassuk el egyenletesen a mogyoróvaj tetején! Tegyünk mindegyikre egy darab liofilizált epret!
Tegyük 30 percre mélyhűtőbe, utána hűtőbe!
1 db tápértéke 194 kcal, 13 g zsír, 15 g szénhidrát, 5 g fehérje.
Köszönöm, hogy feliratkoztál! Az ajándékért ellenőrizd a postafiókodat! Hamarosan újabb tartalmakkal jelentkezem.