Klasszikus cannelloni vegánosítva. Darált hús helyett a rendkívül előnyös élettani hatásokkal (magas rost-, vitamin-, nyomelem-, omega-6 zsírsavtartalom) bíró vörös lencsét használjuk. A besamel mártást sörélesztő pelyhes zab főzőkrémre cseréljük. Isteni finom, nagyon laktató és egészséges főételt kapunk.
Ez a kérdés merülhet fel tekintve, hogy nem szeretem a tésztaféléket. 🤣
Úgy történt, hogy a család többi tagja viszont nagy tésztás. Létezik egy csomagolt cannelloni ,,babakaja" (1 éven felülieknek, teljesen felnőtt kiadás amúgy), amit kirándulásokkor néha előkapunk, és gyermekünk imádja.
Véletlenül találtam a heti bevásárláskor a hipermarket webshopjában a száraz tészták között cannellonit. Ez az együttállás ihletett meg. Elolvastam egy klasszikus receptet, és azonnal megvolt, mit mivel lehetne helyettesíteni.
A tésztatöltögetés pedig jó móka volt. 😁
Persze a gyerek egy falatot evett, mondta, hogy finom, majd visszatért a jól bevált krumplijához. 😭 Apa lelkesen falta, még nekem is ízlett.
- 14 db cannelloni cső
A töltelékhez:
- 150 g vörös lencse
- 150 g paradicsompüré + 200 ml víz
- só, oregano, vöröshagyma, fokhagyma granulátum (persze lehet friss hagyma is)
A mártáshoz:
- 4 dl zab főzőkrém
- 2 ek. sörélesztő pehely
- 1 ek. mustár
- só, bors
Főzzük alacsony fokozaton a lencsét a 200 ml vízzel felhígított paradicsompürében a fűszerekkel együtt, míg meg nem puhul!
Keverjük össze egyneműre a mártás összetevőit!
Egy tűzálló tál aljára öntsünk egy keveset a mártásból! Töltsük meg a tésztacsöveket kiskanál segítségével lencsével! 2 sor tészta kerül egymásra, közéjük és a felső tetejére öntjük a mártást.
Lefedve süssük 20 percig 180 fokon, majd még 10 percig tető nélkül!
4 csővel már bőven jól lehet lakni.
Összesen 217 g szénhidrát, 36 g zsír, 68 g fehérje, 1534 kcal. 4 adagra osztva 54 g szénhidrát, 9 g zsír, 17 g fehérje, 384 kcal. 😋
Köszönöm, hogy feliratkoztál! Az ajándékért ellenőrizd a postafiókodat! Hamarosan újabb tartalmakkal jelentkezem.