Zöldborsós-zöldbabos burgonyapite


Zöldborsós-zöldbabos burgonyapite

Ez a zöldborsós-zöldbabos burgonyapite egyszerre tápláló és ízletes, tökéletes választás egy könnyed ebédhez vagy vacsorához. A zöldbab és a zöldborsó tele van rostokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, míg a krumpli energiát adó szénhidrátokat biztosít. Képzeld el a krémes burgonyapüré és a friss zöldségek találkozását egy ropogós, aranybarna réteg alatt, és készítsd el gyorsan te is!

Hozzávalók

- 1 kg (új)burgonya

- 70 ml víz

- 80 g rizsliszt

- só, szerecsendió ízlés szerint

- 1 tk. mustár

- 20 g sörélesztő pehely

- 80 g kesuvaj

- 200 g zabtejszín

- 100 g zöldbab

- 200 g zöldborsó

- 2 ek. borecet

- 1/2 fej lila hagyma

- 3 gerezd fokhagyma

Elkészítés

A meghámozott, felkockázott krumplit, a zöldbabot és zöldborsót főzd meg! Az apróra vágott hagymákat párold meg a boreceten!

A krumpli felét turmixold össze a vízzel, rizsliszttel, fűszerekkel, sörélesztővel, kesuvajjal, zabtejszínnel! Az így kapott masszába forgasd bele a maradék főtt krumplit, a zöldbabot, a zöldborsót, a hagymákat!

Simítsd sütőpapírral bélelt formába, szórd meg egy kevés sörélesztő pehellyel, süsd 180 fokon 50 percig!

6 szeletre vágva szeletenként 346 kcal, 10 g zsír, 53 g szénhidrát, 11 g fehérje található benne.

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba az egy hétre összeállított növényi mintaétrendemet!

.