Ez a zöldborsós-zöldbabos burgonyapite egyszerre tápláló és ízletes, tökéletes választás egy könnyed ebédhez vagy vacsorához. A zöldbab és a zöldborsó tele van rostokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, míg a krumpli energiát adó szénhidrátokat biztosít. Képzeld el a krémes burgonyapüré és a friss zöldségek találkozását egy ropogós, aranybarna réteg alatt, és készítsd el gyorsan te is!
- 1 kg (új)burgonya
- 70 ml víz
- 80 g rizsliszt
- só, szerecsendió ízlés szerint
- 1 tk. mustár
- 20 g sörélesztő pehely
- 80 g kesuvaj
- 200 g zabtejszín
- 100 g zöldbab
- 200 g zöldborsó
- 2 ek. borecet
- 1/2 fej lila hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
A meghámozott, felkockázott krumplit, a zöldbabot és zöldborsót főzd meg! Az apróra vágott hagymákat párold meg a boreceten!
A krumpli felét turmixold össze a vízzel, rizsliszttel, fűszerekkel, sörélesztővel, kesuvajjal, zabtejszínnel! Az így kapott masszába forgasd bele a maradék főtt krumplit, a zöldbabot, a zöldborsót, a hagymákat!
Simítsd sütőpapírral bélelt formába, szórd meg egy kevés sörélesztő pehellyel, süsd 180 fokon 50 percig!
6 szeletre vágva szeletenként 346 kcal, 10 g zsír, 53 g szénhidrát, 11 g fehérje található benne.
Köszönöm, hogy feliratkoztál! Az ajándékért ellenőrizd a postafiókodat! Hamarosan újabb tartalmakkal jelentkezem.