Erdei gyümölcsös muffin


Erdei gyümölcsös muffin

A gyümölcsös muffin tökéletes választás azok számára, akik könnyed és egészséges édességre vágynak. Ez a recept gluténmentes rizslisztet és mandulaőrleményt használ, így bátran fogyaszthatják a gluténérzékenyek is. A banán természetes édessége, a datolya gazdag íze, valamint a fagyasztott erdei gyümölcsök frissessége teszi ezt a muffint igazán pikánssá.

Hozzávalók

- 160 g tk. barna rizsliszt

- 130 g mandulaőrlemény

- pár csepp ecet

- késhegynyi szódabikarbóna

- 1 kk. fahéj

- 1banán 80 ml vízzel összeturmixolva

- 130 g fagyasztott erdei gyümölcs, 

- 60 g datolya 20 ml vízzel összeturmixolva 

- 75 ml víz

Elkészítés

Keverjük össze a hozzávalókat, és kanalazzuk muffinformába! Nekem 11 db lett. 

Süssük 180 fokon 30 percig!

Ha kicsit hűlt, vegyük ki a formából, és rácson hagyjuk teljesen kihűlni!

1 db tápértéke 161 kcal, 7 g zsír,  21 g szénhidrát, 4 g fehérje.

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba a blogon nem olvasható karácsonyi receptjeim egyik gyűjteményét!

.