Banános amerikai palacsinta


Banános amerikai palacsinta

Ha egy különleges és egészséges amerikai palacsintára vágysz, próbáld ki ezt a banános változatot, amely nem csak finom, de tápláló is! Az alapot rizsliszt és lenmagliszt adja, így gluténmentes és extra rostban gazdag. A banán édes ízével és krémességével tökéletesen kiegészíti a palacsintákat, miközben a növényi tej és a vanília gondoskodnak a lágy textúráról és finom aromáról. A mandulavaj gazdagítja a tésztát egy kis extra fehérjével, így még laktatóbb lesz.

Hozzávalók 9 db-hoz

- 250 g t. k. barna rizsliszt

- 1 ek. lenmagliszt

- késhegynyi szódabikarbóna + pár csepp alma-/borecet/citromlé

- 0,5 tk. só

- 250 ml növényi tej

- 1 tk. mandulavaj

- késhegynyi vaníliaőrlemény

- 1 banán villával összetörve

- a sütéshez:  3 tk. kókuszolaj

- a tálaláshoz: (bogyós) gyümölcs (+ datolyaszirup)/lekvár

Elkészítés

Keverjük össze a hozzávalókat sűrű masszává! Az ecetet csak a végén adjuk hozzá! 

A 9 db palacsinta 3 körben sült meg nálam.

Felforrósítottam egy palacsintasütőben 1 tk. kókuszolajat. Belekanalaztam a masszából 3x1 nagy evőkanálnyit, ennyi fért el a serpenyőben egyszerre. Aranybarnára sütöttem mindkét oldalukat. Ezt ismételtem meg még 2x.

1 db palacsinta tápértéke (feltét nélkül): 153 kcal, 4 g zsír, 24 g szénhidrát, 3 g fehérje.

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba a teljes értékű növényi étrendhez összeállított bevásárlólistámat!


.