Ha egy különleges és egészséges amerikai palacsintára vágysz, próbáld ki ezt a banános változatot, amely nem csak finom, de tápláló is! Az alapot rizsliszt és lenmagliszt adja, így gluténmentes és extra rostban gazdag. A banán édes ízével és krémességével tökéletesen kiegészíti a palacsintákat, miközben a növényi tej és a vanília gondoskodnak a lágy textúráról és finom aromáról. A mandulavaj gazdagítja a tésztát egy kis extra fehérjével, így még laktatóbb lesz.
- 250 g t. k. barna rizsliszt
- 1 ek. lenmagliszt
- késhegynyi szódabikarbóna + pár csepp alma-/borecet/citromlé
- 0,5 tk. só
- 250 ml növényi tej
- 1 tk. mandulavaj
- késhegynyi vaníliaőrlemény
- 1 banán villával összetörve
- a sütéshez: 3 tk. kókuszolaj
- a tálaláshoz: (bogyós) gyümölcs (+ datolyaszirup)/lekvár
Keverjük össze a hozzávalókat sűrű masszává! Az ecetet csak a végén adjuk hozzá!
A 9 db palacsinta 3 körben sült meg nálam.
Felforrósítottam egy palacsintasütőben 1 tk. kókuszolajat. Belekanalaztam a masszából 3x1 nagy evőkanálnyit, ennyi fért el a serpenyőben egyszerre. Aranybarnára sütöttem mindkét oldalukat. Ezt ismételtem meg még 2x.
1 db palacsinta tápértéke (feltét nélkül): 153 kcal, 4 g zsír, 24 g szénhidrát, 3 g fehérje.
Köszönöm, hogy feliratkoztál! Az ajándékért ellenőrizd a postafiókodat! Hamarosan újabb tartalmakkal jelentkezem.