Banánkenyér


Banánkenyér

Ez az egyszerű banánkenyér nem tartalmaz hozzáadott cukrot vagy édesítőszert. Nagyon gyorsan elkészíthető. A tojást maga a banán helyettesíti, ami az édes ízért is felelős, de ezt még kiegészíti a benne lévő mazsola. A sült dió kellemes aromája plusz élményt ad az egészhez.

Hozzávalók:

- 2 kisebb, érett banán

- 100 ml víz

- 100 g dió

- 200 g mazsola

- 100 g kukorica-/rizsdara

- 2 tk. mézeskalács fűszerkeverék

- késhegynyi szódabikarbóna

- pár csepp almaecet

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 160 fokra légkeverésen!

1,5 banánt turmixoljunk össze 100 ml vízzel! 

A dióból tegyünk félre a díszítéshez 8-10 darabot, a többit aprítsuk fel kisebb darabokra! A felaprított dióhoz tegyük hozzá a többi száraz hozzávalót! Öntsük hozzá ehhez a banánturmixot és az almaecetet! Keverjük össze! 

Kicsit hagyjuk állni, míg a dara megdagad! Ezalatt szeleteljük fel a maradék 1/2 banánt! Béleljünk ki egy kenyérsütőformát sütőpapírral! Simítsuk a tésztát a formában! Díszítsük a tetejét a banánkarikákkal és a félretett dióval!

Süssük kb. 1 órán át, tűpróbáig!

A teljes adag szénhidráttartalma 268 g.

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba a növényi étrendhez mankóul szolgáló bevásárlólistámat!

.