Ez az egyszerű banánkenyér nem tartalmaz hozzáadott cukrot vagy édesítőszert. Nagyon gyorsan elkészíthető. A tojást maga a banán helyettesíti, ami az édes ízért is felelős, de ezt még kiegészíti a benne lévő mazsola. A sült dió kellemes aromája plusz élményt ad az egészhez.
- 2 kisebb, érett banán
- 100 ml víz
- 100 g dió
- 200 g mazsola
- 100 g kukorica-/rizsdara
- 2 tk. mézeskalács fűszerkeverék
- késhegynyi szódabikarbóna
- pár csepp almaecet
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra légkeverésen!
1,5 banánt turmixoljunk össze 100 ml vízzel!
A dióból tegyünk félre a díszítéshez 8-10 darabot, a többit aprítsuk fel kisebb darabokra! A felaprított dióhoz tegyük hozzá a többi száraz hozzávalót! Öntsük hozzá ehhez a banánturmixot és az almaecetet! Keverjük össze!
Kicsit hagyjuk állni, míg a dara megdagad! Ezalatt szeleteljük fel a maradék 1/2 banánt! Béleljünk ki egy kenyérsütőformát sütőpapírral! Simítsuk a tésztát a formában! Díszítsük a tetejét a banánkarikákkal és a félretett dióval!
Süssük kb. 1 órán át, tűpróbáig!
A teljes adag szénhidráttartalma 268 g.
Köszönöm, hogy feliratkoztál! Az ajándékért ellenőrizd a postafiókodat! Hamarosan újabb tartalmakkal jelentkezem.