,,Tejberizs" fahéjas-szilvás chiapudinggal


,,Tejberizs

,,A mi kertünkben olyan a szilva minden szem meg van puszilva" - szokta mondani anyukám Halász Judit dala után szabadon. Sajnos kertünk nem volt és most sincs, a szilvát viszont szeretjük.

 Jótékony hatásai mellett nem elhanyagolható előnye, hogy nagyon finom. A chiamagot sem kell már bemutatni, szuperélelmiszerként tekintünk rá. Rakjuk össze a kettőt, és támogassuk meg némi teljes értékű gabonával! Nagyon finom reggelit vagy desszertet kaptok, ha kipróbáljátok ezt a barna rizsből, növényi tejjel készült, chiapudingos tápanyagbombát!

Hozzávalók

- 150 g barna rizs

- 225 ml növényi tej a főzéshez + 100-150 ml a turmixoláshoz

- késhegynyi stevia

- 10 db szilva kimagozva

- 35 g chiamag

- fahéj

Elkészítés

A rizst puhára főzzük a növényi tejben a steviával ízesítve. Ha kicsit kihűlt, némileg összeturmixoljuk, de nem teljesen egyneműre.

A kimagozott szilvát a chiamaggal és a fahéjjal turmixoljuk össze.

Egymásra rétegezzük őket kisebb üvegekben. (Nekem 3 üvegben fért el, így 3 adag készült. Jutott az egész családnak, gyermekünknek is bejött.)

Egy éjszakára magára hagyjuk a hűtőben, és másnap reggelire vagy desszertnek fogyasztjuk.

Összesen 171 g szénhidrát van benne. 3 adagra osztva 57. De elég laktató, gy a család beosztással élő része (nem én🤣)megfelezte az adagját.  

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba az egy hétre összeállított növényi mintaétrendemet!

.