Mogyorós golyóbis


Mogyorós golyóbis

Ez a gyorsan összeállítható desszert különleges ízvilágot hordoz. Sokféle fűszert tartalmaz, melyek azonban kiválthatók spekulatius vagy mézeskalács fűszerkeverékkel. A spekulatius kekszet a németek karácsony körül fogyasztják, a belgák viszont állítólag egész évben. A spekulatius szó mézesbábot jelent, a mézeskalács készítésnek itthon is nagy múltja van, húsvétkor is sütik. A mi golyónkat nem kell sütni, viszont az év minden szakaszában finom.

Hozzávalók

- 140 g őrölt, pörkölt földimogyoró

- 40 g kakaópor

- 1 ek. datolyaszirup

- 70 g instant zabpehely

- 1/2 tk. őrölt vanília

- 1 tk. fahéj

- 1/4 tk. szerecsendió

- 1/4 tk. őrölt kardamom

- 1/4 tk. őrölt koriander

- 1/4 tk. őrölt szegfűszeg

- 1/4 tk. őrölt gyömbér

- 1/6 tk. őrölt bors

- 1/6 tk. őrölt ánizs

- 75 ml kókusztejszín

-2 ek. kókuszreszelék

Elkészítés

A kókuszreszelék kivételével gyúrjuk masszává a hozzávalókat, ebből formázzunk golyókat! A golyókat forgassuk a kókuszreszelékbe!

Néhány órára tegyük a hűbőbe fogyasztás előtt, hogy összeérjenek az ízek!

12 golyó lett belőle. Golyónként 8 g zsír, 5 g, 4 g fehérje és 106 kcal van benne.

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba az egy hétre összeállított növényi mintaétrendemet!

.