Ez a finomság egyesíti a természetes mogyoróvaj gazdag, krémes ízét és a mandulaliszt könnyedségét, hogy egy olyan édességet kínáljon, amely egyszerre tápláló és ellenállhatatlanul finom. Természetes alapanyagokból készült, nincs benne hidrogénezett olaj, így bűntudat nélkül élvezheted minden falatját!
Ez a süti engem a nagymamám kókuszos keksztekercsére emlékeztet ízvilágában, bár egyáltalán nem úgy néz ki. A férjem szerint sokkal finomabb is. Még a mindig gyanakvó gyermekünk is 2x evett belőle.
- 50 ml víz
- 150 g magozott datolya
- 150 g nem zsírtalanított mandulaliszt (=mandulaőrlemény)
- 75 g kókuszreszelék
- 2 ek. mandulavaj
A hozzávalókat dolgozzuk össze aprítógépben. A ragacsos masszát nyomkodjuk tortaformába! Tegyük hűtőbe!
- 3 ek. chiamag
- 400 ml kókusztej
- 75 g mogyoróvaj
- 30 g datolyaszirup
- 1 tk. agaragar
Alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett főzzük össze a hozzávalókat!
Simítsuk az alapra, tegyük hűtőbe egy éjszakára!
A tetejét gojival (is) díszíthetjük.
8 szeletre vágva szeletenként 555 kcal, 44 g zsír, 25 g szénhidrát, 10 g fehérje. Ha diétázol, felezd a szeletet!🙈
Köszönöm, hogy feliratkoztál! Az ajándékért ellenőrizd a postafiókodat! Hamarosan újabb tartalmakkal jelentkezem.