Mandulás-mogyoróvajas süti


Mandulás-mogyoróvajas süti

Ez a finomság egyesíti a természetes mogyoróvaj gazdag, krémes ízét és a mandulaliszt könnyedségét, hogy egy olyan édességet kínáljon, amely egyszerre tápláló és ellenállhatatlanul finom. Természetes alapanyagokból készült, nincs benne  hidrogénezett olaj, így bűntudat nélkül élvezheted minden falatját!

Ez a süti engem a nagymamám kókuszos keksztekercsére emlékeztet ízvilágában, bár egyáltalán nem úgy néz ki. A férjem szerint sokkal finomabb is. Még a mindig gyanakvó gyermekünk is 2x evett belőle.

Hozzávalók az alaphoz

- 50 ml víz

- 150 g magozott datolya

- 150 g nem zsírtalanított mandulaliszt (=mandulaőrlemény)

- 75 g kókuszreszelék

- 2 ek. mandulavaj

Az alap elkészítése

A hozzávalókat dolgozzuk össze aprítógépben. A ragacsos masszát nyomkodjuk tortaformába! Tegyük hűtőbe!

Hozzávalók a krémhez

- 3 ek. chiamag

- 400 ml kókusztej

- 75 g mogyoróvaj

- 30 g datolyaszirup

- 1 tk. agaragar

A krém elkészítése

Alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett főzzük össze a hozzávalókat!

Simítsuk az alapra, tegyük hűtőbe egy éjszakára!

A tetejét gojival (is) díszíthetjük.

8 szeletre vágva szeletenként 555 kcal, 44 g zsír, 25 g szénhidrát, 10 g fehérje. Ha diétázol, felezd a szeletet!🙈

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba az egy hétre összeállított növényi mintaétrendemet!


.