Erről a címről Bálint Ágnes Mazsolája jut eszembe, de most mégsem erről lesz szó.
🐷A disznóparéj = amaránt rendkívül előnyös élettani hatásokkal bír. Esszenciális aminosav tartalma kiemelkedő, ahogy a vas-, kálcium- és cinktartalma is. Egyétek hát, szegény, hiánybetegségektől szenvedő vegánok!🙃 Magas rosttartalma miatt a fogyókúrázók barátja is, hosszan tartó telítettség érzetet biztosít.
A sütőtök serkenti a máj működését, béltisztító, magas A-, B-, C-, E-vitamintartalma. Az amarántos sütőtökgolyó nagyon gyorsan elkészíthető, finom és egészséges desszert.
Biztos jele az ősznek a gyönyörű színes levélszőnyeg mellett, hogy minden bolt (és néhány körforgalom) tele van sütőtökkel. Nos az én családom nem szereti a sütőtököt, igazából magam sem rajongok érte úgy natúrban sütve. De süteményben, pogácsában, esetleg kockára vágva vegán ,,fetasajttal", fűszerezve már elég nagy kedvenc.
Ezúttal a legegyszerűbb verziót mutatom meg nektek: a sütőtökgolyót amaránt bundában.
- 300 g sült sütőtök (kanadai sütőtököt szoktam venni)
- 130 g mandulaőrlemény
- késhegynyi stevia (csak ha íztelen a tök, előfordul sajnos)
- 1 kk. őrölt fahéj
- 1/2 kk. őrölt szerecsendió
- kb. 15 g puffasztott amaránt
A tököt kikanalazzuk a héjából. Villával összetörjük. Hozzáadjuk a mandulalisztet és a fűszereket. Kézzel összegyúrjuk, golyókat formázunk belőle. Meghempergetjük puffasztott amarántban.
Nekem 10 golyóm lett. Szénhidráttartalma 10 g/golyó. 😍
Köszönöm, hogy feliratkoztál!