Amarántos sütőtökgolyó


Amarántos sütőtökgolyó

Disznóparéj és sütőtök

Erről a címről Bálint Ágnes Mazsolája jut eszembe, de most mégsem erről lesz szó. 

🐷

A disznóparéj = amaránt rendkívül előnyös élettani hatásokkal bír. Esszenciális aminosav tartalma kiemelkedő, ahogy a vas-, kálcium- és cinktartalma is. Egyétek hát, szegény, hiánybetegségektől szenvedő vegánok!🙃 Magas rosttartalma miatt a fogyókúrázók barátja is, hosszan tartó telítettség érzetet biztosít. 

A sütőtök serkenti a máj működését, béltisztító, magas A-, B-, C-, E-vitamintartalma. Az amarántos sütőtökgolyó nagyon gyorsan elkészíthető, finom és egészséges desszert.

,,Itt van az ősz, itt van újra..."

Biztos jele az ősznek a gyönyörű színes levélszőnyeg mellett, hogy minden bolt (és néhány körforgalom) tele van sütőtökkel. Nos az én családom nem szereti a sütőtököt, igazából magam sem rajongok érte úgy natúrban sütve. De süteményben, pogácsában, esetleg kockára vágva vegán ,,fetasajttal", fűszerezve már elég nagy kedvenc.

Ezúttal a legegyszerűbb verziót mutatom meg nektek: a sütőtökgolyót amaránt bundában.

Hozzávalók:

- 300 g sült sütőtök (kanadai sütőtököt szoktam venni)

- 130 g mandulaőrlemény

- késhegynyi stevia (csak ha íztelen a tök, előfordul sajnos)

- 1 kk. őrölt fahéj

- 1/2 kk. őrölt szerecsendió

- kb. 15 g puffasztott amaránt

Elkészítés

A tököt kikanalazzuk a héjából. Villával összetörjük. Hozzáadjuk a mandulalisztet és a fűszereket. Kézzel összegyúrjuk, golyókat formázunk belőle. Meghempergetjük puffasztott amarántban.

Nekem 10 golyóm lett. Szénhidráttartalma 10 g/golyó. 😍

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba a blogon nem olvasható karácsonyi receptjeim egyik gyűjteményét!

.