Mangótorta


Mangótorta

Ez a torta pofonegyszerű, fél óra alatt elkészül, és isteni finom. A mangó nagyon egészséges gyümölcs, tele vitaminnal és antioxidánssal, pektintartalmának köszönhetően a tortánkhoz szükséges mangókrémet előállíthatjuk, ha egy mangót egyszerűen összeturmixolunk egy evőkanál útifű maghéjjal. A tészta pedig a már sokszor használt mentes piskótarecept alapján készül.

Mangó 

Nagyon ritkán eszem mangót, hogy egy szinesztéziával éljek, szerintem fenyőillat íze van.  🙄 De nemrég vettem egy fagyasztott smoothie keveréket, amiben van mangó, és arra gondoltam, hogy valami mangós sütit kipróbálhatnék. Így aztán vásároltam egy friss mangót, megcsináltam az alap piskótámat, aminek a tetejére szántam valamilyen formában a mangót. Gondoltam, hogy csinálok egy rizsdarás tejbegrízt, és összekeverem mangópürével. Viszont amikor leturmixoltam önmagában a mangót - még vizet se tettem a turmix kancsójába -, olyan jó krémes állaga volt, hogy megspóroltam a főzőcskézést, és csak egy ek. útifűmaghéjat kevertem a mangópüréhez a biztonság kedvéért, hogy semmiképp ne folyjon szét. Nagyon finom lett ez az elképesztően egyszerű kis torta. 😋

Hozzávalók a piskótához

- 100 g nem zsírtalanított mandulaliszt

- 30 g rizsliszt

- késhegynyi szódabikarbóna

- késhegynyi stevia

- 120 g alma felkockázva, kb. fél deci vízben megpárolva és pürésítve

- 10 g útifű maghéj

A piskóta elkészítése

Keverd össze a száraz hozzávalókat, majd add hozzá az almapürét! Simítsd tortaformába, süsd 180 fokon kb. 15 percig, míg a teteje kicsit megpirul!

Hagyd kihűlni!

A mangókrém elkészítése

Vágd szeletekre a mangót, turmixold össze! Adj hozzá egy ek. útifű maghéjat! Keverd el! Hagyd egy kicsit állni!

Simítsd a krémet a kihűlt tortalapra!

A tetejét kókuszkrémmel és csokireszelékkel díszítettem.

A teljes süti szénhidráttartalma 86 g. 🥭

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba a vegán opciót is kínáló vendéglátóhelyekről írt összefoglalómat!

.