A török mogyorós keksz egy ízletes és egyszerűen elkészíthető finomság, amely tökéletes reggeli mellé, teázáshoz vagy egy könnyű desszertnek. A törökmogyoróban megtaláljuk a diófélék minden jó tulajdonságát. Jelentős fehérje- és mikroelem forrás, magas a vas-, foszfor- és káliumtartalma, gazdag E- és B-vitaminban. A keksz elkészítése pedig kicsiknek és nagyoknak is jó móka, aktuális hangulatunknak és az alkalomnak megfelelően variálhatjuk a kekszpecséteket.
- 75 g magvaj
- 40 g eritrit
- 30 ml rizsszirup
- 1 csicseritojás felverve
- késhegynyi vaníliaőrlemény
- 1 tk. fahéj
- késhegynyi szódabikarbóna
- pár csepp almaecet
-140 g barna rizsliszt
- 70 g darált török mogyoró
Keverjük össze a lisztet, a darált mogyorót, a szódabikarbónát egy tálban!
A felvert csicseriléhez adjuk hozzá a magvajat, az eritritet, a rizsszirupot, a vaníliát, a fahéjat és az ecetet a habverő segítségével!
Óvatos mozdulatokkal elegyítsük a folyékony részt a szárazzal! Gyúrjunk a tésztából egy gombócot, tegyük hűtőbe 1-2 órára!
Ezután 2 sütőpapír között nyújtsuk ki a tésztát kb. 0,5 cm-re, szaggassuk, pecsételjük! A kekszeket tegyük sütőpapírral bélelt sütőlapra, és 180 fokon süssük 12-14 percig, míg megpirulnak!
Rácson hűtsük ki!
Vendégségbe delfines készült.
15 darab készült a fenti mennyiségből. Darabonként 111 kcal, 6 g zsír, 13 g szénhidrát, 2 g fehérje.
Köszönöm, hogy feliratkoztál! Az ajándékért ellenőrizd a postafiókodat! Hamarosan újabb tartalmakkal jelentkezem.