Török mogyorós keksz


Török mogyorós keksz

A török mogyorós keksz egy ízletes és egyszerűen elkészíthető finomság, amely tökéletes reggeli mellé, teázáshoz vagy egy könnyű desszertnek. A törökmogyoróban megtaláljuk a diófélék minden jó tulajdonságát. Jelentős fehérje- és mikroelem forrás, magas a vas-, foszfor- és káliumtartalma, gazdag E- és B-vitaminban. A keksz elkészítése pedig kicsiknek és nagyoknak is jó móka, aktuális hangulatunknak és az alkalomnak megfelelően variálhatjuk a kekszpecséteket.

Hozzávalók

- 75 g magvaj

- 40 g eritrit

- 30 ml rizsszirup

- 1 csicseritojás felverve

- késhegynyi vaníliaőrlemény

- 1 tk. fahéj

- késhegynyi szódabikarbóna

- pár csepp almaecet

-140 g barna rizsliszt

- 70 g darált török mogyoró

Elkészítés

Keverjük össze a lisztet, a darált mogyorót, a szódabikarbónát egy tálban!

A felvert csicseriléhez adjuk hozzá a magvajat, az eritritet, a rizsszirupot, a vaníliát, a fahéjat és az ecetet a habverő segítségével!

Óvatos mozdulatokkal elegyítsük a folyékony részt a szárazzal! Gyúrjunk a tésztából egy gombócot, tegyük hűtőbe 1-2 órára!

Ezután 2 sütőpapír között nyújtsuk ki a tésztát kb. 0,5 cm-re, szaggassuk, pecsételjük! A kekszeket tegyük sütőpapírral bélelt sütőlapra, és 180 fokon süssük 12-14 percig, míg megpirulnak!

Rácson hűtsük ki! 

Vendégségbe delfines készült.

15 darab készült a fenti mennyiségből. Darabonként 111 kcal, 6 g zsír, 13 g szénhidrát, 2 g fehérje.

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba a blogon nem olvasható karácsonyi receptjeim egyik gyűjteményét!

.