Ez a recept egy korábbinak az újratöltött változata. Isteni finom, az előzőhöz képest egy kis gyümölccsel fel van turbózva, illetve kicsit más a tészta és a krém is. A gesztenye nagyon jótékony hatású, tele vitaminnal. Szerencsére kapható most már több helyen a natúr gesztenyemassza, cukor meg aromák nélkül. Ezt érdemes ehhez a sütihez is használni.
Nagyon ritkán használok növényi tejszínhabot, átlag évi 1 alkalommal. Legutóbb a mentes rigójancsihoz kellett, és alig találtam valahol, sok boltot végig kellett járnom utána. Ezért aztán a következő alkalommal, amikor véletlenül szembejött, vettem egyet a biztonság kedvéért. Aztán jött a fordulat az agyamban, hogy most már tényleg TÉNÉ kellene ennem, de ez a hab júniusig volt jó, úgyhogy ezt még gyorsan felhasználtam. És a mélyhűtőben is találkoztam egy közeli lejáratú gesztenyemasszával, így született ez a desszert.
- 150 g mandula őrlemény
- 50 g rizsliszt
- késhegynyi szódabikarbóna és pár csepp almaecet
- 10 g lenmagtöret + 1 dl víz
- 50 g eritrit
- 20 g kakaópor
Keverjük össze a hozzávalókat, az almaecetet a végére hagyva! Simítsuk tortaformába, süssük 180 fokon 20 percig! Várjuk meg, hogy kihűljön, közben készítsük el a gesztenyekrémet!
- 200 g natúr gesztenyemassza
- vanília őrlemény
- narancs fűszercseppek
- 1 dl kókusztejszín
Turmixoljuk össze a gesztenyekrém hozzávalóit, majd kenjük a kihűlt tésztára!
A tetejére simítsunk 200 ml felvert növényi habtejszínt, majd díszítsük (kb. 50 g) bogyós gyümölccsel!
8 szeletre vágva szeletenként 307 kcal, 19 g zsír, 30 g szénhidrát, 7 g fehérje.
Köszönöm, hogy feliratkoztál! Az ajándékért ellenőrizd a postafiókodat! Hamarosan újabb tartalmakkal jelentkezem.