Gesztenyetorta 2.0


Gesztenyetorta 2.0

Ez a recept egy korábbinak az újratöltött változata. Isteni finom, az előzőhöz képest egy kis gyümölccsel fel van turbózva, illetve kicsit más a tészta és a krém is. A gesztenye nagyon jótékony hatású, tele vitaminnal. Szerencsére kapható most már több helyen a natúr gesztenyemassza, cukor meg aromák nélkül. Ezt érdemes ehhez a sütihez is használni.

Növényi tejszínhabbal

Nagyon ritkán használok növényi tejszínhabot, átlag évi 1 alkalommal. Legutóbb a mentes rigójancsihoz kellett, és alig találtam valahol, sok boltot végig kellett járnom utána. Ezért aztán a következő alkalommal, amikor véletlenül szembejött, vettem egyet a biztonság kedvéért. Aztán jött a fordulat az agyamban, hogy most már tényleg TÉNÉ kellene ennem, de ez a hab júniusig volt jó, úgyhogy ezt még gyorsan felhasználtam. És a mélyhűtőben is találkoztam egy közeli lejáratú gesztenyemasszával, így született ez a desszert.

Hozzávalók a tésztához

- 150 g mandula őrlemény

- 50 g rizsliszt

- késhegynyi szódabikarbóna és pár csepp almaecet

- 10 g lenmagtöret + 1 dl víz

- 50 g eritrit

- 20 g kakaópor

A tészta elkészítése

Keverjük össze a hozzávalókat, az almaecetet a végére hagyva! Simítsuk tortaformába, süssük 180 fokon 20 percig! Várjuk meg, hogy kihűljön, közben készítsük el a gesztenyekrémet!

Hozzávalók a gesztenyekrémhez

- 200 g natúr gesztenyemassza

- vanília őrlemény

- narancs fűszercseppek

- 1 dl kókusztejszín

A krémek elkészítése

Turmixoljuk össze a gesztenyekrém hozzávalóit, majd kenjük a kihűlt tésztára!

A tetejére simítsunk 200 ml felvert növényi habtejszínt, majd díszítsük (kb. 50 g) bogyós gyümölccsel!

8 szeletre vágva szeletenként 307 kcal, 19 g zsír, 30 g szénhidrát, 7 g fehérje.

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba a blogon nem olvasható karácsonyi receptjeim egyik gyűjteményét!


.