Sült almás pohárkrém


Sült almás pohárkrém

Ahogy az angolok mondják, napi egy alma a doktort távol tartja. Az alma amellett, hogy egészséges és finom, a sütikben, desszertekben is sokoldalúan felhasználható gyümölcs. Ebben az elképesztően finom pohárkrémben, ami igen mutatós is és könnyen elkészíthető, a piskótában a tojást helyettesíti, a tetején díszít, a köztes rétegekben az édes ízt ellenpontozza.

PohárkRém

Imádom a pohárkrémeket. Olyan guszták tudnak lenni, és egyszerűen össze lehet dobni őket. Ebben a sült almás verzióban tofu sincs, esküszöm!😀 De mindjárt ti is meglátjátok. 

3 fő alkotóeleme van ennek a szuper desszertnek:

I. Kétféle színű piskóta (ld. Battenberg-torta). Maradék tészták megmentésére is alkalmas ez a recept, nem muszáj új piskótát sütni hozzá, de nálunk sosincs maradék tészta. 🤣

II. Tápióka puding (ld. kávézselés pohárkrém)

III. Fahéjas sült alma

Közte, rajta pedig behűtött 200 g-os konzerv kókuszkrém, és akkor nem kell habveréssel szórakozni.🤣

Hozzávalók a világos piskótához

- 100 g mandula őrlemény

- 30 g rizsliszt

- késhegynyi szódabikarbóna

- késhegynyi stevia

- 120 g alma felkockázva, kb. fél deci vízben megpárolva és pürésítve

- 10 g útifű maghéj

Hozzávalók a barna piskótához

- ugyanazok, mint a világoshoz + 30 g kakaópor

A piskóta elkészítése

A kétféle piskótát külön tálban készítsd el! A száraz hozzávalók elegyítése után add hozzá az almapürét! Vegyél elő egy téglalap alapú sütőformát! Tegyél bele alufóliát, amivel középen válaszfalat képezel (ld. a képen)! A forma egyik oldalában egyenletesen (ez nekem nem teljesen sikerült) simítsd el a világos tésztát, a másik felében a kakaósat!

Előmelegített sütőben süsd 180 fokon 15 percig!

Hozzávalók a vaníliapudinghoz

- 3 dl kókusztej

- 2 ek. tápióka keményítő

- késhegynyi stevia

- késhegynyi vanília őrlemény

- késhegynyi kurkuma

A puding elkészítése

A kókusztejből fél decit tegyünk félre, ebben keverjük csomómentesre a keményítőt, a steviát, a vaníliát, a kurkumát! A többi kókusztejet forraljuk fel! Keverjük hozzá a keményítős kókusztejet is, alacsony lángon kevergessük, míg besűrűsödik! Hagyjuk kihűlni, majd keverjünk hozzá 80 g kókuszkrémet! A maradék 120 g kókuszkrém a rétegek közé kerül a pohárban.

A sült alma hozzávalói

- 1 db alma

- 1 ek. eritrit

- 1 tk. fahéj

- 1/2 citrom leve

A sült alma elkészítése

Mossunk meg 1 almát, vágjuk ki a magházat, kockázzuk fel kicsire! Adjunk hozzá 1 ek. eritritet, 1 tk. fahéjat és fél citrom levét! Keverjük össze, süssük 20 percig 180 fokon!

A pohárkrém összeállítása

Ha minden összetevő kihűlt, állítsuk össze magas poharakban a desszertet! Én két db 3 decis poharat és egy kb. 3 decis befőttes üveget használtam. Családi kiszerelés lett.

Alulra ment egy adag puding, rá egy adag kókuszkrém, arra a piskóta és az alma, majd ugyanez elölről, amíg volt hely az üvegekben. A tetejét az almával, mandulával, darált mandulával, csokireszelékkel díszítettem. Fő ételkritikus óvodásom is eltüntette percek alatt.😋

A teljes adag szénhidráttartalma 131 g, 3 felé osztva 44 g.

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba a blogon nem olvasható karácsonyi receptjeim egyik gyűjteményét!

.