A disznóparéjfélék családjába tartozó quinoa egy rostban gazdag, gluténmentes álgabona. Teljes fehérjeként a növényi étrenden élők jóbarátja, mely desszertek készítésére is alkalmas. Ebben a receptben a főtt quinoát növényi tejjel turmixoljuk krémessé. Citrommal és édesítővel ízesítve túrókrém jellegű pohárkrémet kapunk.
- 50 g darált mandula
- 90 g quinoa + 180 ml növényi tej a főzéshez
- 100 ml növényi tej a turmixoláshoz
- késhegynyi steviapor
- pár csepp citromlé/ citrom fűszercsepp
-100 g mogyoróvaj
Vegyünk elő 3 db 2 decis poharat! Az aljukon osszuk szét a darált mandulát!
Főzzük meg a quinoát a 180 ml növényi tejben! Turmixoljuk össze a főtt quinoát a steviával, a citromlével/fűszercseppel és a növényi tejjel!
Simítsuk a quinoakrémet a darált mandulára, majd tegyük a tetejére a mogyoróvajat!
A mogyoróvajat elkészíthetjük magunk is jóval barátibb áron, mint a bolti, ha egy erős aprítógéppel/kávédarálóval addig daráljuk a mogyorót, míg fényes krémet nem kapunk.
A tetejét puffasztott quinoával is megszórhatjuk.
A 3 pohár tápanyagtartalma összesen 1295 kcal, 82 g zsír, 80 g szénhidrát, 53 g fehérje.
Köszönöm, hogy feliratkoztál! Az ajándékért ellenőrizd a postafiókodat! Hamarosan újabb tartalmakkal jelentkezem.