Mogyoróvajas quinoakrém


Mogyoróvajas quinoakrém

A disznóparéjfélék családjába tartozó quinoa egy rostban gazdag, gluténmentes álgabona. Teljes fehérjeként a növényi étrenden élők jóbarátja, mely desszertek készítésére is alkalmas. Ebben a receptben a főtt quinoát növényi tejjel turmixoljuk krémessé. Citrommal és édesítővel ízesítve túrókrém jellegű pohárkrémet kapunk.

Hozzávalók 3 adaghoz

- 50 g darált mandula

- 90 g quinoa + 180 ml növényi tej a főzéshez

- 100 ml növényi tej a turmixoláshoz

- késhegynyi steviapor

- pár csepp citromlé/ citrom fűszercsepp

-100 g mogyoróvaj

Elkészítés

Vegyünk elő 3 db 2 decis poharat! Az aljukon osszuk szét a darált mandulát!

Főzzük meg a quinoát a 180 ml növényi tejben! Turmixoljuk össze a főtt quinoát a steviával, a citromlével/fűszercseppel és a növényi tejjel! 

Simítsuk a quinoakrémet a darált mandulára, majd tegyük a tetejére a mogyoróvajat!

A mogyoróvajat elkészíthetjük magunk is jóval barátibb áron, mint a bolti, ha egy erős aprítógéppel/kávédarálóval addig daráljuk a mogyorót, míg fényes krémet nem kapunk.

A tetejét puffasztott quinoával is megszórhatjuk.

A 3 pohár tápanyagtartalma összesen 1295 kcal, 82 g zsír, 80 g szénhidrát, 53 g fehérje.

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba az egy hétre összeállított növényi mintaétrendemet!

.