Ez a fehér csokival bevont, török mogyorós golyó hipp-hopp elkészül (és el is fogy, mivel nagyon finom). A török mogyoró nagyon jótékony hatású, csökkenti az LDL, növeli a HDL koleszterin szintjét. Ezenkívül még datolyára, mandulára és vízre lesz szükséged ehhez a recepthez, és máris kész a desszert!
Volt itthon 2 tábla fehér csokim. Korábban is használtam egy-egy desszerthez, így maradt meg. Eddig is sejtettem, hogy nem valami szuper egészséges a cucc, de most kicsit elhűltem attól, hogy mit produkált olvasztáskor. Ragacsos massza lett belőle, pedig különböző márkájú volt a 2 tábla. Nem olvadt meg rendesen, kiszáradt rágógumiszerű lett. Korábban nem volt ilyen gondom a vegán fehér csokikkal, pedig máskor is olvasztottam már.... Ráadásul e miatt az állag miatt nem is volt elég még a 2 tábla se ehhez a 9 db golyóhoz, így a végén még be kellett vetnem egy rendes, 85%-os vegán étcsokit is. Legközelebb eleve azzal kezdem, csak hát akkor nem lesz fehér. 🤣
Ti használtok fehér csokit? Ha igen, írjátok meg, kérlek, melyik működőképes!
Mindenesetre az íze szuper lett feketén-fehéren egyaránt!
- 1-2 tábla vegán fehér csoki
- 70 g darált török mogyoró
- 30 g mandulaőrlemény
- 50 g datolya
- 20 ml víz
A csokin kívül aprítógépben dolgozzuk össze a hozzávalókat! Formázzunk belőle golyókat! Próbáljuk megolvasztani a csokit!😃 Forgassuk bele a golyókat! Így, hogy lett olvasztott étcsokim is, a fehérre csöppentettem egy kis barna mintát vele.
Hagyjuk kihűlni rácson, tegyük hűtőbe!
Ha zavar, hogy maszatol (ez a fehér csoki nem csinál ilyet...), temperálhatjuk is.
A 9 golyó teljes tápanyagtartalma: 126 g zsír, 93 g szénhidrát, 29 g fehérje.
Köszönöm, hogy feliratkoztál! Az ajándékért ellenőrizd a postafiókodat! Hamarosan újabb tartalmakkal jelentkezem.