Vegánként sem kell nélkülöznünk a sajttorta ízhatását (sem). Ez a fél óra alatt elkészíthető glutén-, tojás-, tejmentes torta 4-5 óra hűtőben pihentetés után fogyasztható, és kb. azonnal el is fogy. Liszt helyett őrölt mandulát, mascarpone helyett vegán fehér csokit és kókuszkrémet tartalmaz. A tetejére jól passzol a málnalekvár, de akár más gyümölccsel is meg lehet koronázni.
- 2 banán
- 200 g mandulaőrlemény
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- pár csepp borecet
- 2 dl kókuszkrém
- 1 tábla vegán fehér csoki
- 1 kk. agar agar por
-150 g málnalekvár
Tészta:
Villával törjük össze teljesen a banánokat! Adjuk hozzá a többi hozzávalót! Simítsuk egy sütőpapírral bélelt formába! 180 fokon süssk 20 percig! Hagyjuk kihűlni a formában!
Krém:
Olvasszuk fel a csokit a kókuszkrémben, adjuk hozzá az agar agart! Simítsuk a kihűlt tészta tetejére!
Hűtsük be 4-5 órára, majd a tetejére kenjünk málnalekvárt! Érdemes még 1 órát hűteni szeletelés előtt.
A teljes torta tápanyagtartalma: 67 g zsír, 175 g szénhidrát, 89 g fehérje.
Köszönöm, hogy feliratkoztál! Az ajándékért ellenőrizd a postafiókodat! Hamarosan újabb tartalmakkal jelentkezem.