Málnalekváros sajttorta


Málnalekváros sajttorta

Vegánként sem kell nélkülöznünk a sajttorta ízhatását (sem). Ez a fél óra alatt elkészíthető glutén-, tojás-, tejmentes torta 4-5 óra hűtőben pihentetés után fogyasztható, és kb. azonnal el is fogy. Liszt helyett őrölt mandulát, mascarpone helyett vegán fehér csokit és kókuszkrémet tartalmaz. A tetejére jól passzol a málnalekvár, de akár más gyümölccsel is meg lehet koronázni.

Hozzávalók a tésztához

- 2 banán

- 200 g mandulaőrlemény

- 1 késhegynyi szódabikarbóna

- pár csepp borecet

Hozzávalók a krémhez

- 2 dl kókuszkrém

- 1 tábla vegán fehér csoki

- 1 kk. agar agar por

A tetejére

-150 g málnalekvár

Elkészítés

Tészta:

Villával törjük össze teljesen a banánokat! Adjuk hozzá a többi hozzávalót! Simítsuk egy sütőpapírral bélelt formába! 180 fokon süssk 20 percig! Hagyjuk kihűlni a formában!

Krém:

Olvasszuk fel a csokit a kókuszkrémben, adjuk hozzá az agar agart! Simítsuk a kihűlt tészta tetejére!

Hűtsük be 4-5 órára, majd a tetejére kenjünk málnalekvárt! Érdemes még 1 órát hűteni szeletelés előtt.

A teljes torta tápanyagtartalma:  67 g zsír, 175 g szénhidrát, 89 g fehérje.

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba a 3 vadonatúj + a blog 3 legnépszerűbb mentes szülinapi tortareceptjét tartalmazó gyűjteményt!

.