Ez a gyorsan elkészíthető epres pite formájának köszönhetően kiváló alternatívája lehet a klasszikus gyümölcstortának. Nem tartalmaz glutént, hozzáadott cukrot, csak növényi összetevőkből áll. Használhatunk hozzá friss vagy fagyasztott epret is. Ünnepi asztalon is jól mutat.
Óriásit újítottam a konyhámban ezzel a pitével. Sokszor sok helyen olvastam már, hogy a kókuszzsír se túl egészséges, ámde a magvajak milyen jók. Leárazva sikerült vennem egy kiló mandulavajat, ami ebben a pitében debütált. Egyébként a mandulavaj önmagában is veszélyesen finom.😆 És a sütiben is működött.
Ezt a piteformát is most vetettem be először. Szilikon csoda. Kiderült, hogy az általam használt formákhoz képest óriási, ezért folyamatosan hozzá-hozzá csaptam a készülő tésztához a lisztekből és a folyadékból, hogy kitöltse a massza a formát.
De végül sikerült, fincsi pite született.
- 225 g nem zsírtalanított mandulaliszt
- 100 g hajdinaliszt
- csipetnyi szódabikarbóna + pár csepp almaecet
- 10 g lenmagtöret + 100 ml víz (=lenmagtojás)
- 210 ml víz
- 50 g eritrit
- 50 g mandulavaj
- 200 g eper
Keverjük össze a hozzávalókat az eper kivételével! Az epret tegyük a piteforma aljába, majd kanalazzuk rá a tésztát!
Süssük 30 percig 180 fokon!
Miután kihűlt a piténk, a tetejére tehetünk még eperzselét.
- 200 g eper
- 100 g eritrit
- 1 ek. borecet
- 1 kk. agaragar
Alacsony-közepes lángon egy lábasban melegítsük össze a borecetet, az epret, az eritritet! Amikor forr, adjuk hozzá az agaragart! Kevergessük, amíg összesűrűsödik kicsit! Öntsük a pite tetejére, tegyük a hűtűbe egy éjszakára!
8 nagy szelet jön ki belőle. 1 szelet tápértéke: 329 kcal, 18 g zsír, 38 g szénhidrát, 10 g fehérje. Energiabomba!
Köszönöm, hogy feliratkoztál! Az ajándékért ellenőrizd a postafiókodat! Hamarosan újabb tartalmakkal jelentkezem.