Epres pite


Epres pite

Ez a gyorsan elkészíthető epres pite formájának köszönhetően kiváló alternatívája lehet a klasszikus gyümölcstortának. Nem tartalmaz glutént, hozzáadott cukrot, csak növényi összetevőkből áll. Használhatunk hozzá friss vagy fagyasztott epret is. Ünnepi asztalon is jól mutat.

Innováció

Óriásit újítottam a konyhámban ezzel a pitével. Sokszor sok helyen olvastam már, hogy a kókuszzsír se túl egészséges, ámde a magvajak milyen jók. Leárazva sikerült vennem egy kiló mandulavajat, ami ebben a pitében debütált. Egyébként a mandulavaj önmagában is veszélyesen finom.😆 És a sütiben is működött. 

Ezt a piteformát is most vetettem be először. Szilikon csoda. Kiderült, hogy az általam használt formákhoz képest óriási, ezért folyamatosan hozzá-hozzá csaptam a készülő tésztához a lisztekből és a folyadékból, hogy kitöltse a massza a formát.

De végül sikerült, fincsi pite született.

Hozzávalók a tésztához

- 225 g nem zsírtalanított mandulaliszt

- 100 g hajdinaliszt

- csipetnyi szódabikarbóna + pár csepp almaecet

- 10 g lenmagtöret + 100 ml víz (=lenmagtojás)

- 210 ml víz

- 50 g eritrit

- 50 g mandulavaj

- 200 g eper

Elkészítés

Keverjük össze a hozzávalókat az eper kivételével! Az epret tegyük a piteforma aljába, majd kanalazzuk rá a tésztát!

Süssük 30 percig 180 fokon!

A tetejére

Miután kihűlt a piténk, a tetejére tehetünk még eperzselét.

- 200 g eper

- 100 g eritrit

- 1 ek. borecet

- 1 kk. agaragar

Alacsony-közepes lángon egy lábasban melegítsük össze a borecetet, az epret, az eritritet! Amikor forr, adjuk hozzá az agaragart! Kevergessük, amíg összesűrűsödik kicsit! Öntsük a pite tetejére, tegyük a hűtűbe egy éjszakára!

8 nagy szelet jön ki belőle. 1 szelet tápértéke: 329 kcal, 18 g zsír, 38 g szénhidrát, 10 g fehérje. Energiabomba!

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba az egy hétre összeállított növényi mintaétrendemet!

.