Epres tofutúrótorta


Epres tofutúrótorta

A nagy sikert arató csokis tofutúrótorta után egy gyümölcsös változatot is szerettem volna kipróbálni. Málnásra gondoltam, de kiderült, hogy a fagyasztóban megbúvó piros gyümölcs valójában eper, így epres tofutúrótorta lett belőle. Elég finom lett. Gyors, egyszerű, próbáljátok ki ti is!

Citrusok

A már jól ismert almás piskótalapot használtam ehhez a tortához is. A tofutúrókrémet az csokis tofutúró-tortához képest most citromolajjal fűszereztem, mivel időközben sikerült ilyet beszereznem. Viszont a narancs mégis jobb választásnak bizonyult, könnyebben semlegesítette a tofuízt, legközelebb megint azzal fogom készíteni a krémet. 1-2 nap összeérés után finom igazán ez a torta citrommal, addigra a tofuíz elillan. A narancs fűszercsepp mellett nem volt ilyen ,,probléma".

Hozzávalók a tésztához:

- 100 g mandulaliszt

- 30 g kókuszliszt

- késhegynyi szódabikarbóna

- egy közepes alma (ez 170 g volt)

- egy ek. útifű maghéj

- 30 g kókuszzsír

- pár csepp bor-/almaecet/citromlé

- egy késhegynyi steviapor

Az alap elkészítése:

Keverjük össze a szilárd hozzávalókat egy mély keverőtálban! Az almát kockákra vágva kb. 1 deci vízben pároljuk meg, majd botmixerrel pépesítsük! Az almapürébe keverjük bele az útifű maghéjat, a (felolvasztott) kókuszzsírt, a borecetet! Vegyítsük össze a szilárd hozzávalókkal!

Tegyük tortaformába, és süssük 15 percig 180 fokon!

Hozzávalók a ,,túrókrémhez":

- 300 g natúr tofu

- 1 dl kókusztejszín

- csipetnyi vanília őrlemény

- csipetnyi stevia

- fél citrom leve

- csipetnyi szárított citromhéj

- 15 g kókuszzsír

- 5 csepp citrom fűszerolaj /3 csepp narancs 

A ,,túrókrém" elkészítése

Öntsünk 1 dl kókusztejszínt a turmixgép kancsójába! Morzsoljuk bele a tofut! Tegyük bele a többi hozzávalót, és turmixoljuk simára!

Simítsuk a krémet a tortalapra!

Hozzávalók az eperzseléhez

- 200 g fagyasztott eper

- 1 tk. balzsamecet

- késhegynyi stevia

- 1/2 tk. agar agar por

Az eperzselé elkészítése

A hozzávalókat az agar agar kivételével forraljuk össze, majd turmixoljuk le! Ezután forraljuk össze az agar agarral is!

Öntsük a tortánk tetejére!

Tegyük a hűtőbe pár órára fogyasztás előtt!

Összesen 53 g szénhidrát, 8 szeletre vágva szeletenként 6 g.

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba a növényi étrendhez mankóul szolgáló bevásárlólistámat!

.