A nagy sikert arató csokis tofutúrótorta után egy gyümölcsös változatot is szerettem volna kipróbálni. Málnásra gondoltam, de kiderült, hogy a fagyasztóban megbúvó piros gyümölcs valójában eper, így epres tofutúrótorta lett belőle. Elég finom lett. Gyors, egyszerű, próbáljátok ki ti is!
A már jól ismert almás piskótalapot használtam ehhez a tortához is. A tofutúrókrémet az csokis tofutúró-tortához képest most citromolajjal fűszereztem, mivel időközben sikerült ilyet beszereznem. Viszont a narancs mégis jobb választásnak bizonyult, könnyebben semlegesítette a tofuízt, legközelebb megint azzal fogom készíteni a krémet. 1-2 nap összeérés után finom igazán ez a torta citrommal, addigra a tofuíz elillan. A narancs fűszercsepp mellett nem volt ilyen ,,probléma".
- 100 g mandulaliszt
- 30 g kókuszliszt
- késhegynyi szódabikarbóna
- egy közepes alma (ez 170 g volt)
- egy ek. útifű maghéj
- 30 g kókuszzsír
- pár csepp bor-/almaecet/citromlé
- egy késhegynyi steviapor
Keverjük össze a szilárd hozzávalókat egy mély keverőtálban! Az almát kockákra vágva kb. 1 deci vízben pároljuk meg, majd botmixerrel pépesítsük! Az almapürébe keverjük bele az útifű maghéjat, a (felolvasztott) kókuszzsírt, a borecetet! Vegyítsük össze a szilárd hozzávalókkal!
Tegyük tortaformába, és süssük 15 percig 180 fokon!
- 300 g natúr tofu
- 1 dl kókusztejszín
- csipetnyi vanília őrlemény
- csipetnyi stevia
- fél citrom leve
- csipetnyi szárított citromhéj
- 15 g kókuszzsír
- 5 csepp citrom fűszerolaj /3 csepp narancs
Öntsünk 1 dl kókusztejszínt a turmixgép kancsójába! Morzsoljuk bele a tofut! Tegyük bele a többi hozzávalót, és turmixoljuk simára!
Simítsuk a krémet a tortalapra!
- 200 g fagyasztott eper
- 1 tk. balzsamecet
- késhegynyi stevia
- 1/2 tk. agar agar por
A hozzávalókat az agar agar kivételével forraljuk össze, majd turmixoljuk le! Ezután forraljuk össze az agar agarral is!
Öntsük a tortánk tetejére!
Tegyük a hűtőbe pár órára fogyasztás előtt!
Összesen 53 g szénhidrát, 8 szeletre vágva szeletenként 6 g.
Köszönöm, hogy feliratkoztál!