Ez a sütés nélküli torta nagyon gyorsan elkészíthető. Az alsó, müzliszerű rétegre grízes krém, majd eperzselé kerül. A díszítést bogyós gyümölcsök adják, amelyek nagyon hasznosak az egészségünkre nézve, tele vannak vitaminokkal és antioxidánsokkal. Mindennap ajánlott a fogyasztásuk.
- 100 g olajos mag
- 150 g magozott ,,friss" datolya (tehát nem aszalt, hanem puha datolya)
- 10 g kakaópor
- 30 g zabpehely
- 10 g kókuszreszelék
- kb. 5 ml víz
Tegyük a hozzávalókat a víz kivételével aprítógépbe, és dolgozzuk össze! Majd adjuk hozzá a vizet! Épp csak annyi víz kell, hogy összeálljon a massza. Simítsuk sütőpapírral bélelt tortaformába!
- 2 dl kókusz főzőkrém
- késhegynyi steviapor és vanília őrlemény
- 3 ek. rizsdara
Forraljuk fel a kókuszkrémet, adjuk hozzá a többi hozzávalót, és főzzük sűrű krémmé! Simítsuk az alsó rétegre!
- 170 g eper
- 1 ek. borecet
- késhegynyi stevia
- 1 tk. agar agar
Pároljuk össze a hozzávalókat az agar agar kivételével, majd még forró állapotban turmixoljuk össze az agar agarral! Simítsuk a torta tetejére!
Tegyük hűtőbe egy éjszakára, majd díszítsük a tetejét bogyós gyümölcsökkel!
Megjött a segítség.🤣
A teljes torta tápanyagtartalma: 78 g zsír, 181 g szénhidrát, 44 g fehérje. 8 szeletre vágva szeletenként: 10 g zsír, 23 g szénhidrát, 5,5 g fehérje.
Köszönöm, hogy feliratkoztál! Az ajándékért ellenőrizd a postafiókodat! Hamarosan újabb tartalmakkal jelentkezem.