Bogyós gyümölcsös süti


Bogyós gyümölcsös süti

Ez a sütés nélküli torta nagyon gyorsan elkészíthető. Az alsó, müzliszerű rétegre grízes krém, majd eperzselé kerül. A díszítést bogyós gyümölcsök adják, amelyek nagyon hasznosak az egészségünkre nézve, tele vannak vitaminokkal és antioxidánsokkal. Mindennap ajánlott a fogyasztásuk.

Hozzávalók az alaphoz

- 100 g olajos mag

- 150 g magozott ,,friss" datolya (tehát nem aszalt, hanem puha datolya)

- 10 g kakaópor

- 30 g zabpehely

- 10 g kókuszreszelék

- kb. 5 ml víz

Az alap elkészítése

Tegyük a hozzávalókat a víz kivételével aprítógépbe, és dolgozzuk össze! Majd adjuk hozzá a vizet! Épp csak annyi víz kell, hogy összeálljon a massza. Simítsuk sütőpapírral bélelt tortaformába!

Hozzávalók a középső rétegez

- 2 dl kókusz főzőkrém

- késhegynyi steviapor és vanília őrlemény

- 3 ek. rizsdara

Elkészítése

Forraljuk fel a kókuszkrémet, adjuk hozzá a többi hozzávalót, és főzzük sűrű krémmé! Simítsuk az alsó rétegre!

Az eperzselé hozzávalói

- 170 g eper

- 1 ek. borecet

- késhegynyi stevia

- 1 tk. agar agar

Elkészítése

Pároljuk össze a hozzávalókat az agar agar kivételével, majd még forró állapotban turmixoljuk össze az agar agarral! Simítsuk a torta tetejére!

Tegyük hűtőbe egy éjszakára, majd díszítsük a tetejét bogyós gyümölcsökkel!

Megjött a segítség.🤣

A teljes torta tápanyagtartalma: 78 g zsír, 181 g szénhidrát, 44 g fehérje. 8 szeletre vágva szeletenként: 10 g zsír, 23 g szénhidrát, 5,5 g fehérje.

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba az egy hétre összeállított növényi mintaétrendemet!

.