Sütőtökös-mákos-narancsos muffin


Sütőtökös-mákos-narancsos muffin

Itt van az ősz, a Halloween, minden tele van tökökkel. Ez a Halloween téma különösebben sosem mozgatott meg, de a sütőtököt desszertekben kedvelem, szóval mikor csináljak sütötökös muffint, ha nem Halloweenkor? 👻 🎃Jó persze, máskor is lehet. 😃

Ez az egyszerű muffin reggelire, desszertnek, útravalónak is tökéletes. És csupa egészség, hiszen a sütőtök egy vitaminbomba, sok benne az antioxidáns béta-karotin, ami sárga színét is adja. Ez az A-vitamin előanyaga is, így a látást is támogatja. C -vitaminban is gazdag. A mák magas rosttartalmával segíti az emésztést (ahogyan a tök is), nagy a kalcium- és a vastartalma. A narancs is egészséges, de itt főleg fűszerez.

Hozzávalók

- 150 g zabpehely

- 50 g hajdinaliszt

- 50 g rizsliszt

- 50 g darált mák

- késhegynyi szódabikarbóna, stevia, őrölt gyömbér, őrölt szerecsendió, őrölt fahéj

- 350 g sült sütőtök

- 1 kk borecet/almaecet

- 200 g kókusztejszín

- narancs fűszercsepp

- (ha a tök nem elég édes, tegyünk még hozzá xilitet, eritritet ízlés szerint)

Elkészítés

A tököt összeturmixoljuk a folyékony hozzávalókkal.

Összekeverjük a száraz hozzávalókat egy keverőtálban.

Hozzáadjuk a szárazhoz a folyékonyt.

Összekeverjük. Formába kanalazzuk.

180 fokon 25 percig sütjük.

Szénhidráttartalma 231 g. 11 darab készült, így darabja 21 g szénhidrát.

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba az egy hétre összeállított növényi mintaétrendemet!

.