Itt van az ősz, a Halloween, minden tele van tökökkel. Ez a Halloween téma különösebben sosem mozgatott meg, de a sütőtököt desszertekben kedvelem, szóval mikor csináljak sütötökös muffint, ha nem Halloweenkor? 👻 🎃Jó persze, máskor is lehet. 😃
Ez az egyszerű muffin reggelire, desszertnek, útravalónak is tökéletes. És csupa egészség, hiszen a sütőtök egy vitaminbomba, sok benne az antioxidáns béta-karotin, ami sárga színét is adja. Ez az A-vitamin előanyaga is, így a látást is támogatja. C -vitaminban is gazdag. A mák magas rosttartalmával segíti az emésztést (ahogyan a tök is), nagy a kalcium- és a vastartalma. A narancs is egészséges, de itt főleg fűszerez.
- 150 g zabpehely
- 50 g hajdinaliszt
- 50 g rizsliszt
- 50 g darált mák
- késhegynyi szódabikarbóna, stevia, őrölt gyömbér, őrölt szerecsendió, őrölt fahéj
- 350 g sült sütőtök
- 1 kk borecet/almaecet
- 200 g kókusztejszín
- narancs fűszercsepp
- (ha a tök nem elég édes, tegyünk még hozzá xilitet, eritritet ízlés szerint)
A tököt összeturmixoljuk a folyékony hozzávalókkal.
Összekeverjük a száraz hozzávalókat egy keverőtálban.
Hozzáadjuk a szárazhoz a folyékonyt.
Összekeverjük. Formába kanalazzuk.
180 fokon 25 percig sütjük.
Szénhidráttartalma 231 g. 11 darab készült, így darabja 21 g szénhidrát.
Köszönöm, hogy feliratkoztál!
Hamarosan értesítelek az újdonságokról.