Nehéz elképzelni a karácsonyt bejgli nélkül. Nem is tegyük! Növényi étrenden sem kell erről sem lemondanunk. Ez a diós tekercs jóval egyszerűbben és gyorsabban elkészül a hagyományos bejglinél, mégis hasonló élményt nyújt, mentesen és egészségesen.
A karácsonyi készülődés során - melyben segítségedre lehet a most 1499 ft helyett csak 499 ft-ért megvásárolható Vegán karácsony című receptes füzetem is - a Facebookon megosztott mentes mézeskalács recepthez jött a kérdés, hogy lesz-e bejgli is, úgyhogy lett! 🥰
Próbáljátok ki, nagyon jól tekerhető, nem reped.
- 70 g kölesliszt
- 200 g zsírtalanított mandulaliszt
- 40 g tápióka keményítő
- 1 ek. útifűmaghéj
- késhegynyi szódabikarbóna
- késhegynyi stevia
- pár csepp borecet/almaecet
- 1,5 dl növényi tej/víz
- 100 g dió
- 1 ek. eritrit
- 3 ek. cukormentes baracklekvár
Gyúrjuk össze a tészta hozzávalóit!
Pihentessük, amíg összedaráljuk a diót az eritrittel!
A tölteléket nem főztem össze, egyszerűen megszórtam a diós-eritrites keverékkel a sütőpapíron kinyújtott, baracklekvárral megkent tésztát, majd feltekertem.
A munkát nagyban megkönnyíti, ha végig sütőpapíron dolgozunk. Ennek segítségével egyszerűen beletehetjük a tekercset a kenyérsütő formába is, ami a bejgli alakját hivatott megtartani sütés közben.
Kenjük meg a tetejét egy kevés baracklekvárral, hogy szép színe legyen!
Kb. 40 percig (tűpróbáig) süssük 180 fokon!
A teljes tekercs szénhidráttartalma 142 g. ⛄
Köszönöm, hogy feliratkoztál! Az ajándék receptkártyákért nyisd meg a postafiókod! Hamarosan jelentkezem az újdonságokkal!