Gyümölcsös tejberizstorta


Gyümölcsös tejberizstorta

Itt egy könnyen elkészíthető, glutén-, tej-, tojás-, cukormentes, vegán torta. Nem kell hozzá más, csak rizs, növényi tejszín, gyümölcs és fűszerek. Nagyjából bármilyen gyümölcs megfelel hozzá. Én most banánt és ribizlit használtam. Kellemesen édes-savanyú jelleget kölcsönöztek a desszertnek. A ribizli miatt plusz édesítőt adtam hozzá. Édesebb gyümölcs mellett ez is elhagyható.

Tejberizstorta?🧐

Röviden: igen.

Hosszabban: sült tejberizsről van szó, ami engem erősen emlékeztet a rizsfelfújtra. Ezt régebben szeretettel fogyasztottam, de mióta csak növényit eszem, remekül pótolja az élményt a sült tejberizs. 

Hozzávalók a tortalaphoz

- 150 g barna rizs

-400 g kókusztejszín + 100 g a sütéshez

- egy csipetnyi stevia

- egy csipetnyi vanília őrlemény

A tortaalap elkészítése

Alacsony-közepes lángon főzzük 30-40 percig a rizst a többi hozzávalóval együtt lefedve! Ez alatt az idő alatt megpuhul, de nem szívja be az összes nedvességet.

Ha megfőtt, keverjünk hozzá még egy deci kókusztejszínt, és simítsuk tortaformába! Süssük 180 fokon kb. 40 percig!

Sütés előtt.

Sütés után.

A banánkrém hozzávalói

- 3 db kisebb banán

- 1 dl kókusztejszín

-1 ek. útifűmaghéj

- 1/2 kk. kurkuma

A banánkrém elkészítése

Turmixoljuk össze a hozzávalókat, és kenjük a krémet a kisült tortaalapra!

Hozzávalók a ribizliréteghez

- 300 g fagyasztott ribizli

- 1 kk. agar agar

- 1 ek. datolyaszirup

A ribizliréteg elkészítése

Tegyünk félre 50 g ribizlit a díszítéshez!

A többit turmixoljuk össze a datolyasziruppal, majd forraljuk össze az agar agarral! Ezután öntsük a banános rétegre, majd szórjuk rá az egész ribizliket!

Felbontás előtt hűtőben tárolandó

Minimum fél napig, különben szétesik. Fél-1 nap hűtőben állás után barátságosan viselkedik a késsel.

Szénhidráttartalma 243 g. 8 szeletre vágva 30 g adagonként.

Ha tetszett a recept, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre is, és most megkapod ajándékba a növényi étrendhez mankóul szolgáló bevásárlólistámat!

.